Bezoek aan Kazerne Dossin

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.
in
Dossin

Bezoek aan het museum Kazerne Dossin te Mechelen

zaterdag 22 februari 2014

“Kazerne Dossin is geen gewone museumsite, maar een ‘plaats van herinnering’ of ‘lieu de mémoire’. De kazerne is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Shoah in België.

 Tussen 1942 en 1944 gebruiken de nazi’s de kazerne als verzamelkamp om zo veel mogelijk Joden en zigeuners samen te brengen. Van hieruit vertrokken 25.484 Joden en 352 Zigeuners naar Auschwitz-Birkenau. Na de oorlog werden ook een aantal beulen van het kamp van Breendonk, terechtgesteld dichtbij de Dossinkazerne, aan de muur achter de huidige nieuwbouw. Op deze beladen plaats vertelt het museum het verhaal van de Joden- en Zigeunervervolging in ons land”.

Ward Adriaens, hoofd archief/adjunct-conservator zal ons verwelkomen. Daarna zal een gids van het museum ons een rondleiding geven van zowat twee uur.

Meer informatie op de website van de Kazerne Dossin: https://www.kazernedossin.eu/NL

Practisch

Adres en bereikbaarheid: Kazerne Dossin, Goswin de Stassartstraat 153 B-2800 Mechelen.

Kazerne Dossin ligt aan de stadsring van Mechelen, vlakbij de E19. Je vindt de kazerne op het kruispunt van de Edgard Tinellaan en de Goswin de Stassartstraat. Het ligt op wandelafstand van het historische stadscentrum en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Vue extérieure de l'ancienne caserne Dossin à Malines

Voor alle details over de bereikbaarheid bekijk de webpagina: https://www.kazernedossin.eu/NL/museum/plan-uw-museumbezoek/4_adres-en-bereikbaarheid
en de PDF https://www.kazernedossin.eu/Upload/Docs/stadsplan_nl_kd_centrum.pdf.

Afspraak: om 13 u. aan de ingang van Kazerne Dossin.

Prijs: 10 euro per persoon (toegang en gids inbegrepen)

Inschrijven met onderstaande bon en vooraf betalen is verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. U bent definitief ingeschreven wanneer we uw inschrijving hebben aanvaard én uw betaling hebben ontvangen.

Contact : Frans De Maegd, verantwoordelijke voor wandelingen en bezoeken van het Imast, wandelingen@marx.be.

Dit bezoek wordt georganiseerd door het Imast, Kazernestraat 68 1000 Brussel, tel. +32 2 504 01 44

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer

In toepassing van de wet van 8 december 1992 op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer zijn de persoonlijke gegevens die ter beschikking van IMAST worden gesteld beschermd en worden ze uitsluitend gebruikt om uw bestelling of vraag af te handelen en, in voorkomend geval, om toegevoegd te worden aan onze lijst van abonnees op onze Nieuwsbrief. U kan uw persoonlijke gegevens op elk moment opvragen, doen aanpassen of schrappen.