Wat is de Marxistische Universiteit?

De Marxistische Universiteit…

… wil Marx' ideeëngoed verder blijven bekendmaken. De Marx die de media ons voorstellen is een onschadelijke Marx; de echte marxistische ideeën verstoren hun gemoedsrust. We willen ook de opvolgers van Marx leren kennen; zij hebben zoals hij begrepen dat zijn visie alleen aan de praktijk kan worden getoetst, met alle risico’s dat dit inhoudt.

Logo Marxistische Universiteit

We stellen een drievoudige benadering voor.

  • Vooreerst maken we u wegwijs in de basisprincipes van het marxisme. De vier basiscursussen vormen een programma dat recht geeft op een diploma.
  • Vervolgens bestuderen we systematisch de belangrijkste teksten van het marxisme.
  • Tenslotte passen we de marxistische methode toe op actuele problemen zoals Europa, de mondialisering, de openbare diensten, de toestand in het Midden Oost…

De Marxistische Universiteit organiseert twee sessies per jaar in internaat. Een sessie van 26 tot 30 december en een andere gedurende de derde week van augustus.
Sommige basislessen vinden ook s’avonds of op zaterdag ochtend plaats.

Abonneer u op de elektronische nieuwsbrief van IMAST om het volledig programma te ontvangen. Je kan eveneens een cursus organiseren in uw streek door beroep te doen op één van de leraars van onze universiteit. Voor meer informatie contacteer ons of 32 (0)2/504.01.44